Detailní popis produktu
Želírovací přípravek je vyroben z mořských řas. Použití na želírování ovocných šťáv, zeleninových vývarů, ochucených vod apod. Charakteristika: bílý až šedobílý jemný prášek bez chuti a zápachu. Možnosti použití: cukrárenské želé, pudinky, marmelády, želatinové dorty bez krému. Použití v molekulární kuchyni: zahušťovadlo s opakovaným použitím, želírující činidlo, emulgátor, stabilizátor. Není vhodný do kyselého prostředí. Návod na přípravu: odměřené množství (například 5 g agaru na 1 litr vody) se nasype do studené vody a za stálého míchání se zahřeje na teplotu 75–80 °C, kdy se plně rozpustí. Na výrobek se musí nalévat horký, při nižších teplotách hrudkovatí. Po zchlazení na 50 °C vzniká jasné, pevné, elastické želé. Pokud není spotřebováno celé množství, lze uložit v chladničce a po zahřátí na 80 °C se získá opětovně tekutá konzistence. Co možná nevíte: Agar-agar obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky. Velmi účinně snižuje cholesterol., je vhodný pro osoby s vysokým tlakem. Když prochází agar-agar zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti. Při vysoké konzumaci má mírně projímavé účinky a je velmi snadno stravitelný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Suroviny pro pečení |
---|---|
Skladování: | Na suchém místě, při pokojové teplotě do 25°C |
Alergeny: | Obsahuje-li tento produkt alergeny, jsou označeny ve složení tučným nebo VELKÝM PÍSMEM, případně jsou uvedeny samostatně |
Může obsahovat stopy: | Lepku, mléčných bílkovin, sóji, vajec, arašídů, mandlí, vlaškých ořechů, lupiny, oxidu siřičitého nebo sezamu |
Upozornění pro barviva: | V případě, že produkt obsahuje barviva: E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129. Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí |
Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.