Rady, tipy a recept pro pečení Halloween s dýní

Boo! Připravte se na nejstrašidelnější a nejsladší Halloween všech dob!

Představte si to... Dýně svítí v temnotě, kostýmy duchů a čarodějnic se míhají kolem a ve vzduchu je cítit kořeněná vůně skořice a hřebíčku. Ano, Halloween se blíží! A víte, co je na něm nejlepší? Samozřejmě pečení!

Ale ne ledajaké pečení na Halloween

Mluvíme o kouzelných cupcakes, které vypadají jako roztomilí duchové. O sušenkách ve tvaru kostí, které se rozplývají na jazyku. O dortech, ze kterých by i Frankenstein dostal chuť.

Chcete vědět, jak na to? Jak vytvořit ty nejúžasnější halloweenské dobroty, které ohromí vaše přátele a rodinu? Jak se stát mistrem halloweenského pečení? Pak čtěte dál, protože vám prozradíme všechna tajemství strašidelně dobrého pečení!

Dýňové cupcakes na Halloween

 

Halloween není jen o strašení a koledování. Je to svátek plný kouzel, fantazie a... ano, sladkostí!

Víte, že Halloween má kořeny v keltském svátku Samhain? Že se původně slavil jako konec sklizně a začátek nového roku? A že dýně se začaly vyřezávat až v Americe, protože v Irsku používali původně řepy? Ale dost historie. Pojďme se bavit o tom, co je opravdu důležité - o pečení!

Trendy pečení na Halloween

Trendy v halloweenském pečení se každý rok mění, ale některé klasiky zůstávají. Dýňové koláče nikdy nevyjdou z módy. Ani čokoládové sušenky ve tvaru netopýrů. A co teprve "krvavé" cupcakes s malinovou náplní!

Cool barvy pro Halloweenské pečení

Zapomeňte na nudnou oranžovou a černou. Letošní Halloween bude hýřit barvami! Zářivě fialová pro čarodějnické klobouky, jedovatě zelená pro sliz a samozřejmě krvavě červená pro... no, víte pro co.

A teď se připravte, protože vám prozradíme recept na nejstrašidelnější a nejchutnější halloweenské cupcakes, jaké jste kdy ochutnali! Představte si, že vytáhnete z trouby voňavé dýňové cupcakes. Jejich vůně se line celým domem a láká všechny členy rodiny do kuchyně. Ale to není vše...

Recept na dýňové košíčky cupcakes

Dýňové dezerty Halloween

Ingredience

Dýňové pyré:

½ dýně hokaido nebo máslové dýně - například na Rohlik.cz koupíte dýni již naporcovanou a bez práce, malý tip!
1 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice

Těsto dýňové košíčky:

 2 vejce
135 g třtinového cukru
120 ml slunečnicového oleje
70 ml mléka
220 g dýňového pyré
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku z vinného kamene
1 lžička skořice
1- 2 lžičky perníkového koření
špetka soli
2 lžíce rumu nebo rumového aroma

Náplň:

2 – 3 lžíce rakytníkového džemu (nebo klidně použijte meruňkový džem, či povidla) - doporučujeme výobky Dr. Hlaváč, které jsou prémiové kvality

Krém:

250 g mascarpone
200 g cream cheese
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce javorového sirupu
½ lžičky skořice

Postup přípravy pro dýňové košíčky:

Rozpečení dýně:

Začněme tím, že si připravíme naši kuchyni na úžasné pečení! Nejprve se postaráme o troubu - zapneme ji a s radostným očekáváním nastavíme teplotu na příjemných 180 °C. Zatímco se trouba nahřívá, můžeme se s chutí pustit do přípravy plechu. S láskou vybereme ten nejlepší plech, který máme, a s péčí ho vyložíme pečícím papírem. Už teď cítíme, jak se naše kuchyně pomalu plní vůní nadcházejícího pečení!

Teď přichází na řadu hlavní hvězda našeho receptu - nádherná (máslová) dýně! S nadšením se pustíme do její přípravy. Pokud máme hokaido, máme štěstí, protože ji nemusíme loupat. V opačném případě si užijeme trochu škrabání, ale nebojte, bude to stát za to! S chirurgickou přesností dýni rozpůlíme a odstraníme všechna semínka. Pak se s vervou pustíme do krájení - vytvoříme z ní malé, roztomilé kostičky, které přímo volají po tom, aby byly upečeny.

S láskou rozprostřeme nakrájené kostičky dýně na připravený plech. Teď přichází ta nejlepší část - polijeme je rozpuštěným máslem, které se bude třpytit jako tekuté zlato! A aby toho nebylo málo, posypeme je cukrem a voňavou skořicí. S radostí pak použijeme naše ruce, abychom všechny kostičky důkladně obalili v této lahodné směsi. Je to jako malý kulinářský rituál!

S očekáváním vložíme plech do předehřáté trouby a necháme péct asi 20 minut. Během této doby se naše kuchyně naplní úžasnou vůní pečené dýně, cukru a skořice - hotový podzimní ráj! Sledujeme, jak se dýně postupně mění, až bude dokonale měkká. Po upečení ji s trpělivostí necháme alespoň trochu vychladnout, i když to bude těžké odolat. Nakonec ji s nadšením rozmixujeme na hladké, sametové pyré, které bude základem pro naše další kulinářské dobrodružství! Když je ozdobíte našim speciálním krémem a dekoracemi, promění se v roztomilé duchy, děsivé mumie nebo usměvavé dýně. Vaše děti budou nadšené, vaši přátelé ohromení a vy? Vy budete hvězdou halloweenské párty!

Příprava těsta na košíčky a pečení košíčků:

Připravte se na úžasný kulinářský zážitek, protože dnes budeme péct naprosto božské cupcaky! Tento recept vás zcela jistě okouzlí svou jednoduchostí a vynikající chutí. Pojďme se do toho pustit s plným nadšením! Začneme tím nejdůležitějším - přípravou těsta. Věřte mi, že tento krok je naprosto zásadní pro dokonalý výsledek. Vezměte si velkou mísu, která bude centrem vašeho kulinářského umění. Do ní vložte čerstvá vejce, která dodají vašim cupcakům úžasnou nadýchanost. K nim přisypte cukr - ten sladký zázrak, který promění obyčejné suroviny v lahodnou pochoutku.

Teď přichází na řadu šlehání! Chopte se metly nebo elektrického šlehače a pusťte se do toho s vervou. Šlehejte, šlehejte a šlehejte, dokud se vejce s cukrem dokonale nespojí v hedvábně hladkou směs. Uvidíte, jak se vám před očima rodí základ budoucí dobroty. Ale to ještě zdaleka není vše! Teď nastává okamžik, kdy budeme přidávat tekuté ingredience. S láskou a péčí začněte po troškách přilévat olej. Sledujte, jak se krásně vmíchává do vaší směsi. A nezapomeňte na mléko - to dodá vašim cupcakům tu správnou vláčnost. Šlehejte dál, ať se všechny suroviny dokonale propojí.

A teď přichází tajná ingredience, která vaše cupcaky povznese na zcela novou úroveň - dýňové pyré! Ano, slyšíte správně. Tato nečekaná přísada dodá vašemu pečivu nejen úžasnou barvu, ale také neuvěřitelně jemnou texturu a lehce ořechovou chuť. Zašlehejte ho do směsi a připravte se na to, že vaše kuchyně se naplní tou nejlákavější vůní.

Nyní je čas na sypké ingredience. V další míse smíchejte mouku s kypřicím práškem - tato dynamická dvojice zajistí, že vaše cupcaky budou krásně nadýchané a vysoké. Přidejte také špetku soli, která podtrhne všechny chutě, a nezapomeňte na koření. Můžete použít skořici, muškátový oříšek nebo perníkové koření - fantazii se meze nekladou! S láskou a péčí začněte pomalu přisypávat tuto sypkou směs do mísy s tekutými ingrediencemi. Šlehejte přitom jemně, ale vytrvale. Sledujte, jak se před vašima očima rodí dokonalé těsto na cupcaky. Je to skoro jako kouzlo! Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte krásně nadýchanou a hladkou hmotu. Měla by být tak lákavá, že budete mít chuť ochutnat ji přímo z mísy. Ale vydržte, to nejlepší teprve přijde!

Teď nastává okamžik, kdy vaše cupcaky dostanou svůj domov. Vezměte formu na muffiny a s láskou do každého důlku vložte papírový košíček. Tyto malé papírové domečky nejen že usnadní vyjmutí upečených cupcaků, ale také jim dodají ten správný punc roztomilosti. S pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku začněte plnit košíčky těstem. Ale pozor, nepřeplňte je! Naplňte je pouze do dvou třetin - věřte mi, že cupcaky při pečení ještě pěkně vyrostou a vy nechcete, aby vám přetekly přes okraj.

No, a přichází ta nejnapínavější část - pečení! Vložte formu do předehřáté trouby. Pokud jste právě dopekli perníčky, je to ideální, protože trouba bude mít tu správnou teplotu. Nechte cupcaky péct asi 20 minut, ale nezapomeňte je kontrolovat. Každá trouba je jiná, a proto je důležité být ostražitý.

Jak poznáte, že jsou cupcaky hotové? Jednoduše! Vezměte špejli a jemně ji zapíchněte do středu jednoho cupcaku. Pokud ji vytáhnete čistou, bez přilepeného těsta, gratulujeme - vaše cupcaky jsou připravené!

Vyndejte formu z trouby a nechte cupcaky chvíli odpočinout. Pak je opatrně přesuňte na chladicí mřížku. Sledujte, jak se z nich line ta nejúžasnější vůně, která naplní celou vaši kuchyni.

A!? Vaše cupcaky jsou hotové a připravené k ozdobení. Můžete je polít polevou, ozdobit krémem nebo posypat cukrovými ozdobami. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, jedno je jisté - tyto cupcaky budou nejen vypadat úžasně, ale také budou chutnat naprosto božsky!

 Co dál?

Pokud se chystáte košíčky plnit, počkejte až vychladnou a vydlabejte jim decentně střed. Poté je můžete pnit čím se vám zachce, doporučujeme meruňkový džem, povidla nebo ovocné pyré.

Příprava krému na dýňové Haloween košíčky:

Dýňové košíčky pro děti na Halloween

Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience. Do velké mísy vložte změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový extrakt a špetku soli. Nezapomeňte přidat i trochu té lahodné skořice - její vůně vás okamžitě přenese do světa pohádkových cukráren. Nyní přichází ta nejzábavnější část - šlehání! Uchopte elektrický šlehač a pusťte se do díla. Sledujte, jak se jednotlivé suroviny postupně spojují v hedvábně hladký krém. Je to jako kouzlo - z oddělených ingrediencí se stává dokonale nadýchaná hmota.

Ochutnávejte průběžně (to je přece ta nejlepší část pečení, ne?) a podle potřeby přidávejte další cukr nebo skořici. Nebojte se experimentovat - možná objevíte svou tajnou ingredienci, která váš krém povznese na zcela novou úroveň! Když jste s konzistencí a chutí spokojeni, je čas přejít k další fázi. Barvení, chcete-li barvit není to vůbec problém, doporučujeme použít gelové barvy, kterých máme v nabíce více než 100 odstínů.

Připravte si cukrářský sáček - ten bude vaším kouzelným nástrojem pro vytvoření nádherných kreací. Vyberte si zdobící špičku s větším otvorem, která vám umožní vytvořit bohaté a působivé spirály krému. S napětím a očekáváním naplňte sáček připraveným krémem. Je to jako byste drželi v ruce malířský štětec, se kterým budete tvořit umělecká díla. Každý cupcake bude vaším malým plátnem! Nyní nastává okamžik pravdy. S lehkostí a grácií začněte zdobit každý cupcake. Vytvořte na nich bohaté čepičky krému - spirály, které se tyčí k nebi jako malé věžičky sladkosti. Každý pohyb ruky je důležitý, každá křivka přidává na kráse.

 

Náš exkluzivní recept vám prozradil:

- Jak upéct dokonale nadýchané cupcakes s chutí dýňového koření
- Jak vytvořit krém, který drží tvar a přitom se rozplývá na jazyku
- Jak pomocí jedlých barev a ozdob vytvořit neuvěřitelné efekty

A to není vše! Prozradíme vám i triky profesionálních cukrářů:

- Jak vytvořit "pavučiny" z čokolády, které vypadají jako opravdové
- Jak pomocí fondánu vymodelovat roztomilé duchy nebo děsivé zombie
- Jak použít jedlé spreje pro efekt "mlhy" nebo "kouře"...Již nyní pro Vás připravujeme další čtení.

S našimi tipy a triky bude vaše halloweenské pečení hračkou. Budete tvořit jako profesionál, i když jste možná začátečník. A nejlepší na tom je, že se u toho budete skvěle bavit! Představte si ty rozzářené oči vašich dětí, když uvidí vaše výtvory. Představte si, jak vaši přátelé žadoní o recept. Představte si, že se stanete legendou halloweenských večírků! To vše může být realita. Stačí jen začít...

Tak na co ještě čekáte? Halloween se blíží a je čas začít péct!

Zapněte troubu, vytáhněte mísy a šlehače. Je čas na halloweenské pečení!

Začněte s naším exkluzivním receptem na strašidelné dýňové cupcakes. Uvidíte, jak snadno je vytvoříte a jak úžasně budou chutnat.

A nezapomeňte se o své výtvory podělit! Vyfoťte své strašidelné dobroty a sdílejte je na sociálních sítích s hashtagem #Sladkepotreby. Možná inspirujete další nadšence!

Pamatujte, Halloween je jen jednou za rok. Využijte tuto příležitost naplno a vytvořte nezapomenutelné zážitky pro sebe i své blízké.

Tak do toho! Ať žije sladký a strašidelný Halloween! Máme pro Vás plnou kategorii s tématikou Halloween, nakoukněte a vybrte si potřebné cukrářské dekorace!

Cukrářské potřeby pro Halloween

 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: