Cukrářské hmoty
Dámy a pánové, cukráři a milovníci sladkostí! Představte si dort tak dokonalý, že se tají dech. Hladký jako hedvábí, lesklý jako zrcadlo a tak krásný, že ho ani nechcete nakrojit. Takový dort není sen - je to realita, stačí vybrat tu správnou potahovací hmotu na dort.
A která je ta správná potahovací hmota na dort?
Každá v naší nabídce, nabízíme jen námi vyzkoušené a ověřené potahovací hmoty na dorty. Jako číslo 1. volíme a doporučujeme potahovací hmoty Smartflex.
- Přípravky pro cukrové hmoty
- Potahovací hmoty
- Modelovací hmoty
- Marcipán
- Plastická čokoláda
- Sypké směsi na výrobu marcipánu
Nejprodávanější
Značky
Marcipán, tradiční cukrářská hmota z mandlí a cukru, má kořeny sahající až do starověké Persie. Po staletí byl oblíbenou pochoutkou králů a šlechticů. Ale práce s ním může být náročná - snadno praská a je citlivý na teplotu. Chuťově je však nejlepší, i to však může být věcí názoru, jsou lidé co marcipán nesnaší, nechutná jim nebo mají alergie na mandle. Menší nevýhodou a naopak pro někoho výhodou je fakt, že ho na dort potřebujete více. Marcipán nejde vyvalovat na slabou vrstvu, hned by při pokusu o přenos na dort praskl.
Na druhé straně máme modernější fondán, cukrovou hmotu vyvinutou v 20. století. Je univerzálnější než marcipán, ale často postrádá jeho jemnou chuť a texturu. Naštěstí se dnes dají koupit ochucené fondánové hmoty. Nejčastěji s příchutí vanilky, madlové nebo dokonce ovocné i kakaové. Naše potahovací hmota Smartflex, kterou běžně doporučujeme, kombinuje to nejlepší z obou světů. Má jemnost a chuť marcipánu, ale je pružná a snadno tvarovatelná jako fondán. Je výsledkem let výzkumu a vývoje, při kterém jsme spolupracovali s předními cukráři z celého světa. A nejlepší na tom je, že ji můžete použít na jakýkoli typ dortu - od klasických piškotových po moderní mousse dorty. Je to univerzální nástroj pro každého, kdo chce své dorty posunout na vyšší úroveň.
Stále váháte a bádáte, co je lepší? Marcipán nebo fondánová hmota?
Představte si, jak stojíte před svým hotovým dortem. Povrch je dokonale hladký, bez jediné bublinky nebo záhybu. Barvy jsou zářivé a živé, přesně takové, jaké jste si představovali. Detaily jsou ostré a přesné - každý list, každý květ vypadá jako živý. S naší hmotou to není sen - je to vaše realita. Ať už vytváříte elegantní svatební dort, zábavný narozeninový dort pro dítě nebo sofistikovaný dezert pro firemní akci, naše hmota vám dá svobodu vytvořit přesně to, co máte v představách. A co víc - práce s ní je radost. Je pružná, ale neroztéká se. Netrhá se, nelepí se. Můžete ji znovu a znovu přetvářet, dokud nejste spokojeni s výsledkem. Je to jako mít magickou hmotu, která se přizpůsobí vaší vůli. Naši zákazníci nám říkají, že s touto hmotou se cítí jako skuteční umělci.
Názor lidu? Cukrová potahovací hmota
Jeden profesionální cukrář nám napsal: "S vaší hmotou jsem schopen vytvářet dorty, o kterých jsem dříve jen snil. Moji klienti jsou nadšení a moje zakázky se zdvojnásobily!" A není to jen pro profesionály. I začátečníci s ní dosahují úžasných výsledků.
Jedna maminka nám napsala: "Nikdy předtím jsem nezdobila dort. S vaší hmotou jsem pro svou dceru vytvořila úžasný jednorožčí dort. Její výraz, když ho uviděla, byl k nezaplacení!"
Tak s chutí do toho! Konečný názor je nna vás
Představte si, jak vaše dorty září na svatbách, narozeninových oslavách nebo firemních akcích. Lidé budou ohromeni a budou se ptát: "Jak jste to dokázali?" A vy budete znát tajemství - naši prémiovou potahovací hmotu.
Potahování dortu cukrářskou potahovací hmotou je hračka, ale i kumšt stejně jako cukrařina samotná. Když se ale správně chopíte dobrého postupu, není důvod, aby se dílo nepodařilo. Potahovací hmoty, marcipán a modelovací hmoty u nás najdete za ty nejlepší ceny v té nejlepší kvalitě.
Vězte, že na kulatý dort o průměru 26 cm a výšce cca 10 cm spotřebujete cca 1.2 kg potahovací hmoty.
Nevíte kolik potřebujete hmoty na váš dort?
Spotřeba hmoty na KULATÝ dort
Průměr dortu | Výška dortu 6 cm | Výška dortu 8 cm | Výška dortu 10 cm |
12 cm | 270 g | 330 g | 400 g |
17 cm | 440 g | 520 g | 600 g |
20 cm | 550 g | 650 g | 750 g |
24 cm | 720 g | 850 g | 970 g |
28 cm | 930 g | 1 000 g | 1200 g |
32 cm | 1150 g | 1280 g | 1450 g |
Spotřeba hmoty na ČTVERCOVÝ dort
Rozměr dortu | Výška dortu 6 cm | Výška dortu 8 cm | Výška dortu 10 cm |
10 x 10 cm | 250 g | 300 g | 400 g |
15 x 15 cm | 430 g | 490 g | 600 g |
20 x 20 cm | 630 g | 760 g | 870 g |
25 x 25 cm | 900 g | 1050 g | 1170 g |
30 x 30cm | 1160 g | 1 330 g | 1520 g |
35 x 35cm | 1480 g | 1680 g | 1880 g |
Spotřeba hmoty na dort OBDÉLNÍK
Rozměr dortu | Výška dortu 6 cm | Výška dortu 8 cm | Výška dortu 10 cm |
13 x 20 cm | 480 g | 580 g | 660 g |
19 x 24 cm | 700 g | 820 g | 950 g |
23 x 29 cm | 940 g | 1100 g | 1230 g |
Uvedené hodnoty jsou orientační a počítají s tím, že si hmotu vyválíte na tloušťku přibližně 3 mm.
Jediným zaručeným podkladem pod potahovací hmotu a marcipán je máslový krém (máslovo-pudinkový krém). Nikdy nepoužívejte krémy na bázi šlehačky, tvarohu nebo smetany. Došlo by k navlhnutí a znehodnocení potahovací hmoty.
Cukrářské potahovací a modelovací hmoty umožňují vyrobit krásné dekorace na dorty a zákusky. Potahovací hmota na dort je slaďounká cukrová hmota s konzistencí těsta, která vytvoří perfektní hladký povrch na dortech. Modelovací i potahovací hmotu můžete dle libosti tvarovat a vytvářet z ní různé figurky, jedlé květy, potáhnout s ní třeba narozeninový dort. Již od výrobce barvené modelovací hmoty a marcipány mají výhodu, že už je není třeba dále obarvovat. Marcipán je kvalitnější druh modelovací hmoty používaný již v dobách našich babiček, můžete ho použít na potahování i modelování, má lahodnou příchuť mandlí a příjemnou vůni.