Detailní popis produktu
Chcete, aby se vaše bábovka doopravdy povedla? Pak k pečení využijte speciální pečící formu s průměrem 24cm.
Praktické kuchyňské vybavení, které nachází díky speciální povrchové úpravě poměrně značné upotřebení.Nepřilnavý povrch se postará o snadné vyklopení. Formu na bábovku lze umístit i do myčky na nádobí.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Forma na Savarin je vyrobená z velmi kvalitního materiálu. Povrch je opatřený nepřilnavou úpravou a na bocích má forma dva praktické úchyty. Savarin je moučník převzatý z francouzské kuchyně, je z jemného kynutého těsta pečený ve věncové formě. Po upečení se ihned na povrchu napouští sladkým ochuceným sirupem a následně se povrch potře horkou meruňkovou marmeládou. Díky této úpravě zůstane moučník vláčný. Při podávání se do středové části vloží ovoce, šlehaná smetana nebo nějaký krém. V této formě se peče naprosto skvěle a to nejen z kynutého těsta, ale i z jiných druhů těst. Bábovky se dobře potírají polevami, které drží na povrchu. Formu lze samozřejmě využít i na pečení různých jiných pokrmů, např. na rýžový nákyp, zapékané těstoviny nebo brambory apd. Tuto konkrétní formu můžu pro její vlastnosti a její univerzální použití všem doporučit. M. F.
Recept na SAVARIN s meruňkovým dipem
- droždí 15 gramů
- mléko 80 mililitrů (vlažné)
- cukr moučka 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná polohrubá 280 gramů
- máslo 120 gramů
- vejce 3 kusy
- meruňky 50 gramů (sušené)
- voda 70 mililitrů
- cukr 70 gramů
- meruňkovice 2 lžíce
- džem meruňkový (na potření)
- likér mandlový 1 lžíce
- mandlové lupínky 1 hrst (na posypání)
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy:
- V hrnku rozmíchejte droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící hladké mouky a nechte vzejít kvásek.
- Vejce našlehejte do pěny se lžící cukru, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přisypte polohrubou mouku, přilijte rozpuštěné vlažné máslo, vzešlý kvásek a důkladně rozmíchejte na řidší hladké těsto.
- Těsto nechte 30 minut kynout, potom přidejte pokrájené sušené meruňky a dobře promíchejte. Formu na bábovku důkladně vytřete tukem, nalijte do ní těsto do jedné třetiny a nechte ještě 30 minut kynout.
- Formu vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 180°C. V kastrůlku svařte vodu s cukrem, přidejte meruňkovici a tekutinou potírejte upečený moučník, dokud se všechna nevsákne.
- Savarin potřete rozehřátým meruňkovým džemem smíchaným s likérem a posypte mandlovými lupínky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.