Kondenzovaná a sušená mléka
Nejprodávanější
Značky
Mléčný výrobek. Běžně k dostání převážně v plechovém obalu. Vyrábí se z kravského mléka v procesu odstřeďování, tím vznikne velmi hustá tekutina nažloutlé barvy. Obsahuje velké množství cukru. Jeho charakteristickou vlastností je i dlouhá trvanlivost. Používá se při výrobě domácích vaječných likérů, vánočního cukroví, přidává se do karamelových bonbónů, dezertů.
Recept na krém z kondenzovaného mléka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
Jedno kondenzované mléko, Jedno máslo, Trochu rumu, Vanilkový pudink (vařený a studený), pokud ho budete chtít nějak ochutit, tak jen do toho! Já jsem s ním jako s kávovým slepovala mocca oválky a paráda.
POSTUP PŘÍPRAVY
Máslo i kondenzované mléko musí mít stejnou teplotu. Pokud tedy máte máslo v lednici a kondenzované mléko ne, dejte kondenzované mléko do lednice k máslu. Potom už jen šlehačem zpracujete dohromady a je hotovo! Deluxní je také, když namažete piškot džemem (meruňka, jahoda) a pak krémem. Tímto krémem promazávám perníkové pláty, povrch pomažu také krémem a pak obalím ve strouhaných vlašských ořeších a máte Medovník za chviličku!
Pozor! Pokud by se Vám stalo, že se krém srazí, tak u tohoto se vůbec nic neděje a stačí ho dát na vodu uvařenou v rychlovarné konvici a znovu šlehat!