Likérové špičky
Nejprodávanější
Značky
Jak si doma vyrobit pravé cukrářské likérové špičky?
Retro dezert a to doslova, právě to jsou likérové špičky. Začaly se vyrábět v 60. letech minulého století, ale opravdový boom nastal teprve v 70. a 80. letech. Tehdejší cukráři se shodují, že likérové špičky byly opravdovým hitem, počet vyrobených kusů šel do tisíců a cukrárny je nestíhaly vyrábět.
Budete potřebovat:
- kupte si potřebné suroviny na základ - tj. směs na piškoty BUFLER, nebo již hotové piškoty
- kupte si směs Bolero
- kupte si směs Topmix S
- kupte si kvalitní čokoládu na polévání
- kupte si likérovou špičku a kvalitní cukrářský sáček
Použití na tubusy likérových špiček: 500g směsi Bolero Instant, 250g vody, 600g tuku (margarínu nebo másla). Postup: Bolero smícháme s vodou a necháme cca 10 minut odstát. Poté přidáme povolený tuk (nikoli rozehřátý) a vyšleháme. Hotový krém naplníme do trezírovacího sáčku se špičkou a nastříkáme na piškot. Jako náplň do koňakových špiček použijeme Topmix S. Z tohoto množství uděláme asi 60 kusů špiček na klasický piškot (špička 18/26).