Potahovací hmoty
- 100 gramové hmoty
- 250 gramové hmoty
- 1000 gramové hmoty
- Bílé potahovací hmoty
- Velké gastro balení
- Vyválené rolované hmoty
- 500 gramové hmoty
Nejprodávanější
Značky
Zde najdete cukrářské potahovací a modelovací hmoty v různých velikostech, bílé i barvené, na modelování, potahování nebo univerzální. Dále marcipány nebarvené i barvené, speciální hmoty na modelaci květin nebo figurek.
Nejprve si připravte podklad pro hmotu. Dort seřízněte tak, aby jednotlivé korpusy nebyly vyboulené. Náplň můžete použít libovolnou, na potření dortu však použijte takový krém, který neobsahuje šlehačku ani tvaroh, ty by mohly fondán rozmočit. Krém rovnoměrně rozetřete na celý povrch dortu a nechte ho vychladit (můžete nanést i více vrstev tak, aby povrch byl co nejvíce hladký).
Předtím, než začnete s hmotou pracovat, je nutné ji důkladně propracovat. Několikrát ji na vále prohněťte, hmota bude tak více poddajná. Následně ji vyválejte na přibližně 3 mm silný plát, který pak opatrně pomocí válečku přeneste na dort. Na závěr hmotu uhlaďte pomocí dortové žehličky a přebytek ořízněte.
Potahovací hmotu můžete i barvit pomocí gelové potravinářské barvy, nebo si vyberte některou z barevných hmot – v naší nabídce najdete širokou škálu odstínů. S potahovací hmotou z naší nabídky dosáhnete vždy perfektních výsledků.