Práce s čokoládou - formy
- PROFI formy na čokoládu
- Vidličky na pralinky
- Nástroje na tvarování
- Temperovací vany
- Šablony na čokoládu
- Žulové desky
- Postřikovače čokolády
- Fontány na čokoládu
- Dekorační stěrky
- Formy na čokoládu
- Strukturální folie
Nejprodávanější
Značky
Udělejte si doma krásné a lahodné čokoládové pralinky. Výroba pralinek z čokolády je snadná, vyberte si některou z rozmanitých forem pro výrobu čokoládových figurek nebo různých tvarů moře. Formy na čokoládu jsou kvalitní a určené k opakovanému používání.
Jak doma vyrobit pralinky?
Čistou a suchou silikonovou formu na pralinky necháme v chladničce vychladit. Mezitím si v kastrůlku ve vodní lázni pozvolna rozpustíme čokoládu. Tu si nalámeme na menší kousky a mícháme. Čokoládu nepřehřívejte zbytečně dlouho, jen do té doby, kdy je tekutá, nemusí být ani moc řídká. Malým štětečkem čokoládou důkladně vymažeme silikonovou formu, jak dno tak i boky a dáme znovu do chladničky ztuhnout. Pokud se nám zdá vrstva čokolády tenká, tak po ztuhnutí přetřeme ještě jednou a znovu necháme ztuhnout. Po ztuhnutí plníme libovolnou nádivkou a nahoře znovu potřeme čokoládou a dáme důkladně vychladit. Pak pralinky vyloupneme a uložíme v chladu.