Detailní popis produktu
Xantanová guma je přírodní látka, která má mnoho užitečných vlastností. Přidává se do potravin, kterým prodlužuje trvanlivost, udržuje je čerstvé a zpomaluje jejich vysušování. Xantan má stabilizující účinky a ovlivňuje vlastnosti konečného produktu. Vzhledem k tomu, že xantan je bezlepková surovina, oceního tedy zejména celiaci při práci s bezlepkovým těstem a přípravou bezlepkového pečiva nebo jiných produktů. Xantanová guma nahrazuje funkci lepku a těsto se díky ní nedrolí a dobře se s ním pracuje. Xantan ocení také fanoušci Low Carb stravování.
Použití: Postačí 1 - 2 g na 1 kg všech suchých surovin, které v těstě použijete. Přimíchejte k mouce.
Složení: Xantanová guma 100 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukry, škroby, pomocné látky |
---|---|
Skladování: | Na suchém místě, při pokojové teplotě do 25°C |
Alergeny: | Obsahuje-li tento produkt alergeny, jsou označeny ve složení tučným nebo VELKÝM PÍSMEM, případně jsou uvedeny samostatně |
Může obsahovat stopy: | Lepku, mléčných bílkovin, sóji, vajec, arašídů, mandlí, vlaškých ořechů, lupiny, oxidu siřičitého nebo sezamu |
Upozornění pro barviva: | V případě, že produkt obsahuje barviva: E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129. Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí |
Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.