Želatina hovězí typ B bloom 220 (500 g) /D_1624

Množstevní sleva:

Cukrářské potřeby akce

367 Kč / ks
Dostupnost: ✅ SKLADEM (>99 ks)
Můžeme doručit do:
21.10.2024
Možnosti doručení
Želatina hovězí typ B bloom 220 (500 g) /D_1624

Detailní popis produktu

Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.   Orientační dávkování želatiny 220 bloom na 1 kg gelu: Aspikové misky: 40 - 50 g Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky: 60 - 80 g Nářezové aspikové výrobky, salámy, mozaiky apod.: 90 - 100 g Návod pro přípravu gelu:Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu). Nejčastější chyby při přípravě geluPříliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky.Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C. Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: