⭐ GARANCE RYCHLÉHO DORUČENÍ - odesíláme do 1 dne ⭐
Detailní popis produktu
Tradiční italské semolinové sušené těstoviny vyrobené z kvalitní tvrdé pšenice. Vyrábějí se na bronzové matrici. Při vaření si zachovávají tvar a jsou lehce stravitelné.
La Molisana je italská společnost s více než stoletou tradicí výroby těstovin. Její závod se nachází v Molise, hornaté oblasti bohaté na pramenitou vodu a čistý vzduch - ideální podmínky pro výrobu těstovin vysoké kvality. Společnost La Molisana má díky svému integrovanému dodavatelskému řetězci pod kontrolou celý životní cyklus těstovin a pracuje ve třech provozech: skladování a čištění zrna, mlýn a závod na těstoviny. Pečlivě vybraná tvrdá pšenice se čistí kamenem, aby se lépe zachovaly původní vlastnosti zrna. Ve vlastním mlýně společnosti La Molisana se zrno rozemele na mouku (semolinu) nejvyšší kvality vhodnou zejména pro výrobu těstovin. Těsto, zadělané s nejčistší pramenitou vodou, prochází bronzovou matricí. Hotové těstoviny jsou chutnější, mají hezčí barvu, nerozvaří se a i po uvaření si dlouho uchovávají svou pevnou strukturu. Mají také vyšší nutriční hodnotu, která je dána větším podílem minerálů, bílkovin, vlákniny a vitamínů (především skupiny B).
Těstoviny řady Le Classiche se dodávají v široké škále tvarů: od dlouhých až po velmi krátké. Obsah bílkovin je minimálně 14 %, takže jsou snadno stravitelné.
Název Rigatoni odkazuje na proužky (it. riga), které se táhnou těmito trubkami o širším průměru než Penne. Rigatoni a Mezzi Rigatoni jsou oblíbené zejména v Římě, kde se nejvíce projevují v typických místních receptech, jako je například „cacio e pepe“.
Od tradičních římských receptů až po lákavou specialitu s gorgonzolou a jablky, která zahalí chuťové buňky smetanovou konzistencí a osvěží je chutí annurky a křupavostí nasekaných vlašských ořechů.
Recept navržený šéfkuchařem La Molisana s fazolemi borlotti a čerstvými hříbky jistě zaujme, protože se v něm snoubí elegance receptu, téměř připomínající finger food, s jednoduchostí přírodních surovin. Chutný pokrm na závěr pokapejte extra panenským olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.
Složení: krupice z tvrdé pšenice. Původ pšenice: EU a mimo EU. Země mletí mouky: Itálie.
Alergeny: obiloviny obsahující lepek. Muže obsahovat stopy sóji, hořčice, lupiny.
Info o produktu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.